Waar moet je aan denken bij het verbouwen van je badkamer?

Wanneer je besluit om je badkamer te verbouwen, komt er veel op je af. Het is niet alleen een grote investering, maar het kan ook een behoorlijke klus zijn. Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken bij het verbouwen van je badkamer. In dit artikel geven we je een aantal tips en adviezen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

De indeling van je badkamer

Als je begint met het verbouwen van je badkamer, is het belangrijk om eerst goed na te denken over de gewenste indeling. Wil je bijvoorbeeld een inloopdouche, een ligbad of beide? Het is belangrijk om hierbij ook rekening te houden met de beschikbare ruimte en de locatie van de waterleidingen en afvoer. Bij het vervangen van de kranen is het raadzaam om te kiezen voor kwalitatieve kraan onderdelen, zoals de Damixa onderdelen. Deze onderdelen zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.

Een goede ventilatie 

Een badkamer is een ruimte waarin veel vocht wordt geproduceerd. Dit vocht kan leiden tot schimmelvorming en andere vochtproblemen. Een goede ventilatie is daarom van groot belang. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn, bijvoorbeeld door het plaatsen van een afzuigsysteem of het openzetten van een raam. Het is ook verstandig om te kiezen voor tegels die goed bestand zijn tegen vocht en schimmel. Keramische tegels zijn hiervoor een goede keuze omdat ze vochtbestendig zijn en eenvoudig schoon te maken.

Naast het voorkomen van vochtproblemen heeft een goede ventilatie nog een ander voordeel: het zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Een slecht geventileerde badkamer kan zorgen voor een muffe geur en een onaangename sfeer. Met goede ventilatie blijft de lucht fris en droog, wat bijdraagt aan het comfort in de badkamer.

Denk aan later

Het is belangrijk om bij het verbouwen van de badkamer niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar de toekomst. Denk na over welke behoeften je in de toekomst zou kunnen hebben en houd hier rekening mee bij de verbouwing. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op latere leeftijd minder mobiel wordt en rolstoel gebonden raakt. In dat geval kan het verstandig zijn om de badkamer alvast rolstoeltoegankelijk te maken.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor een inloopdouche in plaats van een douchebak, waarbij de vloer gelijkmatig is en er geen drempels zijn. Ook het verhogen van het toilet en het plaatsen van handgrepen en beugels kan bijdragen aan een rolstoelvriendelijke badkamer. Door hier bij de verbouwing al rekening mee te houden, kun je in de toekomst onnodige aanpassingen en kosten voorkomen.

Investeer in goede kwaliteit producten

Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve materialen en producten. Dit geldt niet alleen voor de kraan onderdelen, maar ook voor bijvoorbeeld de tegels, het sanitair en de verlichting. Door te kiezen voor kwalitatieve producten, kun je langer genieten van je nieuwe badkamer en voorkom je onnodige kosten en reparaties. Kortom, het verbouwen van je badkamer vergt de nodige voorbereiding en aandacht. Door rekening te houden met de bovengenoemde aspecten en te kiezen voor kwalitatieve producten zoals de Damixa onderdelen, kun je een prachtige en functionele badkamer creƫren waar je jarenlang plezier van zult hebben.