Commerciële dakbedekkingen op basis van asfalt.

Commerciële daken zijn gemaakt van een breed scala aan vormen, maten en materialen die duurzaamheid combineren met bruikbaarheid en tegelijkertijd kosteneffectief blijven. Hoewel PolyVinylChloride (PVC) en Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM) tegenwoordig steeds populairder worden, blijven op asfalt gebaseerde materialen zoals een bitumen dakbedekking nog steeds veel toepassing vinden in commerciële daktoepassingen.

Bitumen dakbedekkingen die gemodificeerd zijn

Gemodificeerd bitumen is een groep dakbedekkingsmembranen die asfalt omvat met een polymeer op kunststof- of rubberbasis. Gemodificeerd bitumen is, net als enkel laagse membranen zoals EPDM en TPO, verkrijgbaar in grote rollen die eenvoudig op een plat dak kunnen worden aangebracht. Dit materiaal heeft veel kenmerken van zowel traditionele opbouwdaken als van deze nieuwere membranen.

Waarom zou je het gebruik van gemodificeerd bitumen overwegen?

Gemodificeerde bitumen dakbedekkingen zijn een hybride constructie die veel van de voordelen van zowel gebouwde daken als enkel laagse membranen biedt. Asfalt is een zeer duurzame en goedkope dakbedekking, zodat de buitenste laag van dit materiaal een uitstekende bescherming biedt. Het is ook even flexibel en eenvoudig te plaatsen, met een vergelijkbaar prijskaartje. Hoewel de verwachte levensduur ongeveer 20 jaar is, is gemodificeerd bitumen ook zeer gemakkelijk te repareren en vereist het weinig onderhoud gedurende de hele levensduur.

Daksystemen met een solide basis

Opbouwdakbedekking wordt al minstens een eeuw of langer gebruikt en is het duurzaamste commerciële en platte dakbedekkingssysteem in de industrie. Deze daken worden gebouwd door afwisselende lagen (vaak van bitumen of weefsel) te combineren met ingrediënten zoals teer en grind om een waterdicht, duurzaam dak te vormen.

Wat zijn de voordelen van opbouw dakbedekking?

Niet alleen vanwege een gebrek aan echt concurrerende opties, zijn BUR-dakbedekking systemen al lang de voorkeurskeuze voor bedrijfsdaken. BUR is bijvoorbeeld uitzonderlijk duurzaam dankzij de meerdere lagen dakbedekking die een volledig waterdichte afdichting vormen die tientallen jaren meegaat. Ze blijven een van de meer veerkrachtige dakbedekkingsmaterialen vandaag, goed bestand tegen schokken en zelfs voetverkeer in vergelijking met TPO. Wanneer je de kosten per levensduur vergelijkt, is het echter duurder om te installeren. Wanneer men echter de totale eigendomskosten bekijkt, is BUN vrij goedkoop.

Het geheim van een dak dat lang meegaat is regelmatig onderhoud!

Voor zowel gemodificeerde bitumen als BUR dakbedekking systemen is onderhoud van uw dak de sleutel om er het meeste uit te halen. Gemodificeerd bitumen is eenvoudig te repareren, maar BUR dakbedekking systemen zijn moeilijker te repareren. Plan een routine-inspectie en repareer jouw dak zo snel mogelijk nadat je schade heeft vastgesteld!

Dakdekker voor particuliere en commerciële klanten in Alkmaar.

Dakdekker Alkmaar is de beste expert in Alkmaar als het gaat om bitumen dakbedekking. Het is van cruciaal belang om een dakdekker te kiezen die gespecialiseerd is in het door jou gekozen dakbedekkingsmateriaal, omdat zij beter toegerust zullen zijn om het te verzorgen. Zij bieden een uitgebreide reeks diensten aan om uw bitumen dak in uitstekende conditie te houden. Van routine-onderhoud tot betrouwbare reparaties die de levensduur van uw dak met jaren verlengen.